2011. március 2., szerda

Kerti játék

A kertes házzal rendelkező gyermekes családok elengedhetetlen kellékei a kerti játékok. Az a legjobb, ha a gyerek megteheti, hogy a szabadban játszik. Ennek érdekében viszont fel kell szerelnünk pár eszközt erre a célra.


Gyakorlatilag saját kertünkben alakítunk ki egy játszóterületet gyerekünk számára azzal, hogy kerti játékokat vásárolunk. Ez a játszótér a saját igényeink szerint alakítható. Számos olyan kerti játék van, amiért a gyerekek rajonganak, így ezek megvásárlásával szinte garantált a siker. Ilyen pl. a hinta, a mászóka, a csúszda, de hogy ne csak a klasszikusokat említsük, beszerezhetünk különféle játszótornyokat, játszóasztalokat, homokozószetteket, kisautókat. 

Elővigyázatosan kell eljárnunk a kerti játék elhelyezését illetően, így figyeljünk a következőkre. A csúszdát olyan helyre tegyük, hogy a gyereknek elég helye legyen lecsúszni, akármekkora sebességgel is érkezik.  A kerti játék közelében ne legyen kerítés, szegély, bármilyen akadály, ami balesetveszélyes lehet. Célszerű, ha a játszótér felülete gumiszőnyeggel van borítva, hogy a gyerek esetleges eséseit tompíthassuk. 

Ha elkészültünk saját játszóterünk kialakításával, akkor fokozottan ügyeljünk arra, hogy a játékokat megfelelően tartsuk karba, hogy azok az idő elteltével is biztonságosak legyenek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése